Skip to content

Zeeburgerdijk

Jaar:
2018

Programma:
115 m2 wonen

Locatie:
Amsterdam
Opdrachtgever:
particulier

Fotografie:
Studio Canisius
Jaar:
2018

Programma:
115 m2 wonen

Locatie:
Amsterdam

Opdrachtgever:
particulier

Fotografie:
Studio Canisius

Deze woning aan de Zeeburgerdijk hebben we compleet verbouwd om het te laten voldoen aan de moderne woonwensen.  Aan de achterkant is er een uitbouw inclusief dakterras gerealiseerd. De indeling is compleet omgegooid, waarvoor veel wanden zijn doorgebroken. De bovenverdieping is zo tot een open leefgedeelte gemaakt, alle overige ruimten zijn in het souterrain ondergebracht. Daar bevinden zich nu drie slaapkamers, de badkamer, een inloopkast en de technische ruimte met de warmtepomp.

De gevel van de uitbouw hebben we in hout uitgevoerd. Dit natuurlijke materiaal geeft een fijne sfeer aan de buitenruimten terwijl het zich ook op een logische manier tot de originele baksteengevel verhoudt. Op de begane grond ligt deze gevel terug om zo het patroon van de oorspronkelijke gevel in stand te houden. Om de ruimtelijkheid van de keuken te vergroten is er een harmonicadeur toegepast in de achtergevel, waarbij buiten en binnen één ruimte worden.

Deze woning aan de Zeeburgerdijk hebben we compleet verbouwd om het te laten voldoen aan de moderne woonwensen.  Aan de achterkant is er een uitbouw inclusief dakterras gerealiseerd. De indeling is compleet omgegooid, waarvoor veel wanden zijn doorgebroken. De bovenverdieping is zo tot een open leefgedeelte gemaakt, alle overige ruimten zijn in het souterrain ondergebracht. Daar bevinden zich nu drie slaapkamers, de badkamer, een inloopkast en de technische ruimte met de warmtepomp.

De gevel van de uitbouw hebben we in hout uitgevoerd. Dit natuurlijke materiaal geeft een fijne sfeer aan de buitenruimten terwijl het zich ook op een logische manier tot de originele baksteengevel verhoudt. Op de begane grond ligt deze gevel terug om zo het patroon van de oorspronkelijke gevel in stand te houden. Om de ruimtelijkheid van de keuken te vergroten is er een harmonicadeur toegepast in de achtergevel, waarbij buiten en binnen één ruimte worden.