Skip to content

bureau

Studio Canisius is een architectenbureau in Amsterdam, in 2020 opgericht door architect Peter Canisius. Hij heeft brede werkervaring opgedaan op meerdere plekken in Nederland en in het buitenland. Bij Studio Canisius staan de behoeften van de eindgebruiker centraal. Wij hebben als doel om architectuur te maken die zich logisch presenteert, ondanks de soms vernuftige ingrepen die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit is altijd een balans tussen functionaliteit, esthetiek, budget, regelgeving en technische randvoorwaarden. Duurzaamheid nemen wij daarin altijd als belangrijk thema mee.

Als relatief jong architectenbureau kan Studio Canisius snel schakelen tussen veel verschillende type opdrachten, voor zowel exterieur als interieur en bij zowel nieuwbouw als bij een verbouwing. Studio Canisius kan alle fasen van het ontwerpproces voor je uit handen nemen. Van het eerste ontwerp, vergunningsaanvraag, prijsvorming tot de bouwbegeleiding.  Daarin hebben wij veel oog voor de kleine details.

Peter Canisius heeft eerder in Zwitserland voor EM2N gewerkt. In Nederland werkte hij voor o.a. Chris Collaris, Atelier van Berlo, OZ Architect en Paul de Ruiter. Daardoor hebben wij ervaring met veel verschillende projecten in alle schaalgroottes. Bij OZ Architect heeft Peter aan het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam gewerkt, bij Atelier van Berlo aan een grote woontoren, bij EM2N aan een gebouw voor de Universiteit Zürich en voor Chris Collaris aan veel particuliere woningen. Peter Canisius heeft aan de TU Delft gestudeerd.